Naam: Draga
Voornaam: Antoni
Geboortedatum: 25/04/02
Discipline: Jumping 2*

Antoni Draga

Mijn naam is Antoni Draga. Ik rij al paard sinds ik 7 jaar oud was. In het begin was het voor de medeplichtigheid met het paard en het welzijn. Maar, na verloop van tijd, werd paardrijden mijn passie!

Sinds ik in een manege in Rocourt ben begonnen, ben ik nooit meer gestopt met trainen en het werk heeft zijn vruchten afgeworpen!

Na deelgenomen te hebben aan de Landenprijs, Belgische Kampioenschappen, Wereldkampioenschappen, Belgische Beker, Waalse Beker in de leeftijdscategorieën, besloot ik er mijn beroep van te maken. Elke dag leer je iets en word je beter. Hierdoor wil ik mezelf overtreffen!

Natuurlijk, het vergt geduld en doorzettingsvermogen! Ik kon gecoacht worden door zeer goede trainers zoals Xavier Snackers en Damien Plume die me enorm geholpen hebben.

Maar het combineren van studies en hoog niveau op 100% werd ingewikkeld!

Zo ben ik 2 jaar gaan werken in een 5* stal bij Gilbert de Roock “GDR SPORTHORSES” om ervaring op te doen waar ik als jonge paardenruiter ben geëindigd. Ik had het geluk getraind te worden door Gilbert maar ook om elke dag te werken met Dayro Arroyave en Julio Arias Cueva die me een zeer professioneel aspect gaven van het fysieke, mentale en systeem management van het paard alsook competitie management!

Ze hebben me ook geleerd hoe ik een jong paard op een hoog niveau moet trainen, de bouw en het leren. Daarna ging ik voor 6 maanden naar GT STABLES dat meer gebaseerd was op resultaten en leren om evenementen te winnen.

Daarvoor een samenwerking aangegaan met de handelsstal “ELSEN” voor 1 jaar waar ik veel ervaring heb opgedaan in competitie met jonge paarden en zelfs in GP 2*. Ik was ook in staat om de stal te beheren met het personeel, de training van de paarden, het beheer van de paarden, enz.

Ik heb nu mijn eigen stal “AD SPORTHORSES” gecreëerd die 13 paarden bevat.

Mijn hoofdprioriteit is een samenwerking op lange termijn met fokkers tot stand te brengen, mijn paarden tot hun beste niveau op te bouwen en me ook op de zakelijke kant te richten. Om deel te nemen aan de mooiste wedstrijden ter wereld en om het nationale team te vinden.

Je wordt niet als winnaar geboren, je wordt er een. Dat zal mijn doel zijn.

Ik ben erg blij om een samenwerking met Bleu-Roy te beginnen, dank u voor uw vertrouwen. Het is nu 5 jaar dat mijn paarden behandeld worden door Bleu-Roy en ik kon niet meer tevreden zijn! Daarom heb ik aanvaard om onder hun kleuren te rijden! Ik ben op een keerpunt in mijn carrière waar mijn paarden atleten van hoog niveau zijn! Ik moet ze goed in de gaten houden, elk detail telt, ik heb perfect uitgebalanceerd en betrouwbaar voer en supplementen voor mijn paarden nodig. Bleu-Roy is een betrouwbare partner, hun advies is kwaliteitsvol en oordeelkundig naargelang elk paard.

Antoni gebruikt hoofdzakelijk: